Αγαπημένα άρθρα

Δεν έχεις άρθρα για διάβασμα

Τηλέφωνα επικοινωνίας:

 

26230 22254

6977 690190

Ρόδος

Ρόδος
Αξιολογήστε το άρθρο
(0 Ψήφοι)
add

Περιγραφή

Το νησί της Ρόδου ανήκει στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Είναι το μεγαλύτερο νησί της Δωδεκανήσου και τέταρτο στην Ελλάδα μετά την Κρήτη, την Εύβοια και τη Μυτιλήνη (Λέσβο). Διαθέτει μακραίωνη ιστορία, ένα πλούσιο φυσικό περιβάλλον, πανέμορφες παραλίες και σύγχρονες τουριστικές υποδομές, στοιχεία που την έχουν εδώ και δεκαετίες αναγάγει σε έναν από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς σε εθνικό και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το νησί της Ρόδου είναι στενόμακρο και έχει το σχήμα της αιχμής ενός δόρατος. Βρίσκεται περίπου 460 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Αθήνας, 380 χιλιόμετρα δυτικά της Κύπρου και 18 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Τουρκίας. Έχει μήκος 77 χιλιόμετρα, πλάτος 37 χιλιόμετρα και συνολική επιφάνεια 1.401 τετραγωνικά χιλιόμετρα (1.408.749 στρέμματα). Διαθέτει ακτογραμμές μήκους 253 χιλιομέτρων. Το νησί μπορεί να χαρακτηριστεί ημιορεινό με ψηλότερα βουνά τον Ατάβυρο (1.210 μέτρα), τον Αρταμύτη (825 μέτρα) και τον Προφήτη Ηλία (800 μέτρα).

Ο πληθυσμός της σύμφωνα με την τελευταία απογραφή ανέρχεται στους 117.007 κατοίκους.

Η πρόσβαση στο νησί γίνεται αεροπορικώς ή ακτοπλοϊκώς.

Η Ρόδος διαθέτει ένα διεθνές αεροδρόμιο, το «Διαγόρας», που είναι εγκατεστημένο στην περιοχή Παραδείσι και απέχει από την πόλη της Ρόδου 14 χιλιόμετρα.

Το  Λιμάνι της Ρόδου λειτουργεί ως home port, γεγονός που καθιστά το νησί της Ρόδου πύλη εισόδου κι εξόδου για τις κρουαζιέρες στη Μεσόγειο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το κέρδος που αποκομίζει το νησί είναι ότι οι ενδιαφερόμενοι για την κρουαζιέρα θα πρέπει να ταξιδέψουν έως εδώ για να επιβιβαστούν και πιθανότατα να παραμείνουν κάποια βράδια ενώ το ίδιο θα γίνεται και για όσους αποβιβάζονται για να επιστρέψουν στην πατρίδα τους. Η εταιρεία Costa από τις σημαντικότερες στο χώρο της κρουαζιέρας και η οποία ανακίνησε το θέμα του home port Ρόδου έχει δρομολογήσει για το νησί μας το πλοίο της Costa Atlantica. Το συγκεκριμένο κρουαζιερόπλοιο είναι χωρητικότητας 2.300 επιβατών ενώ η εταιρεία Costa αναμένεται να δρομολογήσει κι άλλο πλοίο της στο home port Ρόδου. Το ενδιαφέρον δε τόσο της Caribbean όσο και μιας ακόμα εταιρείας κρουαζιέρας οδηγεί τη δημοτική αρχή στο συμπέρασμα ότι «με τις κατάλληλες υποδομές το νησί μας μπορεί να καταστεί Κέντρο Κρουαζιέρας στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο».

Οι κάτοικοι της Ρόδου μιλούν εκτός από την ελληνική γλώσσα στην πλειοψηφία τους αγγλικά, ενώ πολλοί από αυτούς κατέχουν και άλλες γλώσσες όπως γερμανικά, αγγλικά, ιταλικά, ισπανικά, ρώσικα και άλλες.

Δημοσιευμένο στην Δωδεκάνησα

Χάρτης

  • Τοποθεσία
    Τοποθεσία

Πολυμέσα

Επικοινωνία

Κοινωνική δικτύωση

Εγγραφείτε για τις νέες εκδρομές μας