Αγαπημένα άρθρα

Δεν έχεις άρθρα για διάβασμα

Τηλέφωνα επικοινωνίας:

 

26230 22254

6977 690190

Σαντορίνη

Σαντορίνη
Αξιολογήστε το άρθρο
(4 Ψήφοι)
add

Περιγραφή

Το νησί της Σαντορίνης είναι από τα ομορφότερα νησιά της Ελλάδας.Η επίσημη ονομασία είναι Θήρα από τον αρχαίο Σπαρτιάτη Θήραν που κατοίκισε πρώτος στο νησί. Όμως η πλέον αναγνωρίσιμη ονομασία είναι Σαντορίνη που προέρχεται από τους Φράγκους που ανεφοδιαζόντουσαν στο νησί κοντά στην εκκλησία της Αγίας Ειρήνης. Κατά μία εκδοχή αυτή η εκκλησία είναι η Αγία Ειρήνη της Θηρασιάς ενώ κατά την επικρατέστερη πρόκειται για την Βασιλική εκκλησία της Αγίας Ειρήνης που ερείπια της βρέθηκαν στην Περίσσα το 1992.

Το σημερινό δακτυλιωτό σύμπλεγμα νησιών αποτελείται από το νησί της Σαντορίνης, της Θηρασίας, το Ασπρονήσι, την Παλαιά και την Νέα Καμένη.Η προϊστορική ονομασία του νησιού ήταν Καλλίστη ή Στρογγύλη, ονομαζόταν έτσι λόγω σχήματος (στρογγυλό νησί), και στην συνέχεια λόγω της ηφαιστειακής δραστηριότητας καταποντίστηκε το κεντρικό του τμήμα και παρέμειναν τα περιμετρικά νησιά (Σαντορίνη, Θηρασία, Ασπρονήσι). Τα νησιά Παλαιά Καμένη και Νέα Καμένη αναδυθήκαν από τις μεταγενέστερες εκρήξεις του ηφαίστειου.

Το μέγεθος της Σαντορίνης είναι 73 τχλ., με πληθυσμό περίπου 15.000 άτομα. Οι οικισμοί του νησιού είναι 17 με σπουδαιότερους τα Φηρά που είναι και η πρωτεύουσα, την Οία, το Μεγαλοχώρι, την Περίσσα, τον Εμπορείο και το Καμάρι. Το λιμάνι του νησιού είναι ο Αθηνιός που συνδέεται με τα Φηρά με αμαξωτό δρόμο και με τον Μέσα Γιαλό με ένα γραφικότατο δρόμο με σκαλοπάτια.

Η ομορφιά του νησιού είναι διττή. Το ανατολικό μέρος του χαρακτηρίζεται από στοιχεία που έχουν όλα τα κυκλαδίτικα νησιά όπως υπέροχες ακτές, καταγάλανα και πεντακάθαρα νερά, ενώ το δυτικό μέρος είναι πολύ εντυπωσιακό με τα βαθιά νερά, την καλδέρα και με θέα που γοητεύει και συγκινεί κάθε επισκέπτη.

Απέναντι από το νησί της Σαντορίνης βρίσκεται το άλλο μεγάλο κατοικήσιμο νησί της Θηρασιάς που είναι έτοιμο να σαγηνεύει τον ταξιδιώτη με την θέα προς την καλδέρα της Σαντορίνης αλλά και να τον ξεκουράσει από την πολυκοσμία και τον τουρισμό του κοσμοπολίτικου νησιού.

Στην Σαντορίνη η θέα που κόβει την ανάσα, οι υπέροχες και εντυπωσιακές παραλίες όπως η Κόκκινη και η Άσπρη, τα υπόσκαφα σπίτια, το ηφαίστειο απέναντι και η Καλδέρα είναι εχέγγυα για τον επισκέπτη που θα την επιλέξει και για τις στιγμές απόλαυσης που θα περάσει.

 

Δημοσιευμένο στην Κυκλάδες

Χάρτης

  • Τοποθεσία
    Τοποθεσία

Πολυμέσα

Επικοινωνία

Κοινωνική δικτύωση

Εγγραφείτε για τις νέες εκδρομές μας