Αγαπημένα άρθρα

Δεν έχεις άρθρα για διάβασμα

Τηλέφωνα επικοινωνίας:

 

26230 22254

6977 690190

Ζάκυνθος

Ζάκυνθος
Αξιολογήστε το άρθρο
(0 Ψήφοι)
add

Περιγραφή

Το Φιόρο του Λεβάντε, το άνθος της ανατολής κατά τους δυτικούς κατακτητές της, η Ζάκυνθος είναι ένα νησί με πολλά πρόσωπα. Με κοσμοπολίτικες παραλίες και παραδοσιακά ορεινά χωριά, με μικρά ταβερνεία και εστιατόρια με διεθνή κουζίνα, με μπαρ με μοντέρνα μουσική και με ρομαντικές καντάδες η Ζάκυνθος γοητεύει τον επισκέπτη.
Θα σας μείνει αξέχαστη η εξαιρετική θέα από το λόφο της Μπόχαλης.

Αξίζει να δείτε το κτίριο που στεγάζει τη δημοτική βιβλιοθήκη, το πολιτιστικό κέντρο και τον κινηματογράφο "Φώσκολος" σε νεοκλασικό στυλ, το μουσείο Μεταβυζαντινής Τέχνης, την πλατεία του Αγίου Μάρκου, το ναό του Αγίου Διονυσίου προστάτη του νησιού, το λόφο του Στράνη, το ναυτικό μουσείο, τον Αϊ Γιώργη των Φιλικών, την εκκλησία του Αγίου Νικολάου του Μόλου στην οποία γύρω στο 1583 ήταν εφημέριος ο Αγιος Διονύσιος, ο προστάτης του νησιού.

Στον Αλικανά και στις Αλυκές εικάζεται ότι βρισκόταν η αρχαία Αρκαδία, όπως φανερώνουν τα μυκηναϊκά αγγεία που βρέθηκαν στην περιοχή. Πρόκειται για δύο παραλιακούς οικισμούς με μεγάλη τουριστική κίνηση που βρίσκονται στο βορειοανατολικό κομμάτι του νησιού.
Το χωριό Αναφωνήτρια βρίσκεται στο βόρειο μέρος της Ζακύνθου και το πιο σημαντικό του αξιοθέατο είναι το μοναστήρι της Παναγίας της Αναφωνήτριας ή αλλιώς Πλεμοναριά. Στην είσοδο του μοναστηριού θα δείτε το μεσαιωνικό πύργο του 15ου αι.

Το Αργάσι είναι ένα παραθαλάσσιο χωριό με μεγάλη τουριστική ανάπτυξη και έντονη νυχτερινή ζωή, ενώ το απλωτό χωριό του Βασιλικού είναι το κέντρο πολλών και εντυπωσιακών παραλίων της μικρής χερσονήσου.

Η τελευταία παραλία, στο ακρωτήριο Γέρακας είναι μία από τις παραλίες όπου εναποθέτουν τα αυγά τους οι χελώνες καρέτα - καρέτα! Το Καταστάρι είναι ένα κεφαλοχώρι με άφθονα νερά, ενώ η Λίμνη Κερίου είναι το επίνειο του Κεριού με πολλές παραλιακές ψαροταβέρνες και ήσυχη παραλία. Μπροστά στον κόλπο του Κεριού βρίσκονται δύο μεγάλοι βράχοι η Μικρή και η Μεγάλη Μυζήθρα.

Ο Λαγανάς είναι το πιο δημοφιλές θέρετρο της Ζακύνθου και απέχει 11 χλμ. από την πρωτεύουσα. Η παραλία του είναι ο αγαπημένος τόπος της χελώνας καρέτα - καρέτα για την εναπόθεση των αυγών της. Το Μαχαιράδο και το παραδοσιακό χωριό του Αγίου Λέοντα που έχει σαν στολίδι το ναό της Αγίας Μαύρας είναι από τα πιο παλιά κεφαλοχώρια της Ζακύνθου, ενώ οι Ορθονιές είναι αμφιθεατρικά κτισμένες στην πλαγιά του Βραχίωνα, ένα μικρό ορεινό χωριό που αποτελείται από πέτρινα σπίτια που παίρνουν ζωή από τα χρωματιστά κόκκινα και στο χρώμα της ώχρας κεραμίδια τους.

Ο Πλάνος είναι ένα κεντρικό χωριό πολύ κοντά στην πρωτεύουσα που έχει γνωρίσει τουριστική ανάπτυξη κυρίως ως θέρετρο για οικογενειακές διακοπές.

Τα μικρά "Πλωτά Νησιά" οι Στροφάδες βρίσκονται 37 ν.μ. νότια της Ζακύνθου και αποτελούνται από δύο νησάκια, την Αρπίνα, και τον Σταμβράνιο. Το ύψος τους δεν ξεπερνάει από την επιφάνεια της θάλασσας τα δέκα μέτρα. Οι Στροφάδες είναι νησάκια που μοιάζουν σαν να επιπλέουν στη θάλασσα!

Δημοσιευμένο στην Νησιά Ιονίου

Χάρτης

  • Τοποθεσία
    Τοποθεσία

Πολυμέσα

Περισσότερα απ αυτή τη κατηγορία: Κεφαλονιά »

Επικοινωνία

Κοινωνική δικτύωση

Εγγραφείτε για τις νέες εκδρομές μας