Αγαπημένα άρθρα

Δεν έχεις άρθρα για διάβασμα

Τηλέφωνα επικοινωνίας:

 

26230 22254

6977 690190

Αρχαία Ολυμπία

Αρχαία Ολυμπία
Αξιολογήστε το άρθρο
(0 Ψήφοι)
add

Περιγραφή

Στην Δυτική Πελοπόννησο, στην ονομαζόμενη κοιλάδα των θεών, άνθισε το πιο δοξασμένο ιερό της αρχαίας Ελλάδας και η γενέτειρα των πιο σημαντικών αθλητικών γεγονότων, η Αρχαία Ολυμπία.

Η Αρχαία Ολυμπία, η γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων, είναι από τους πλέον γνωστούς προορισμούς στην Ελλάδα και ένα από τα πιο ισχυρά brandname παγκοσμίως. Είναι εύκολα προσβάσιμη από άλλες περιοχές της Ελλάδας. Απέχει λιγότερο από τέσσερεις ώρες από την Αθήνα και μόνο μια ώρα από το λιμάνι της Πάτρας ή το αεροδρόμιο της Καλαμάτας. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να επισπευτείτε την Αρχαία Ολυμπία. Καθημερινά υπάρχουν δρομολόγια λεωφορείων ή τρένων που συνδέουν την Αρχαία Ολυμπία με διάφορες περιοχές όπως η Αθήνα.  Μια άλλη επιλογή είναι να απευθυνθείτε σε ταξιδιωτικά γραφεία ή και να χρησιμοποιήσετε το δικό σας η κάποιο ενοικιαζόμενο όχημα.

 Ζήστε μια πρωτόγνωρη εμπειρία σε έναν προσιτό προορισμό

Οι επισκέπτες της Αρχαίας Ολυμπίας μπορούν να περιηγηθούν στα εντυπωσιακά αρχαία κτίσματα στα οποία οι αρχαίοι Έλληνες χρησιμοποιούσαν ως τόπους λατρείας, άθλησης, συνεδρίων κ.α. Μπορούν επίσης να επισκεφτούν το μουσείο και να δουν από κοντά αρχαία εκθέματα με πιο σημαντικά, τον Ερμή του Πραξιτέλους, ένα από τα πιο ονομαστά αρχαία αγάλματα, την Νίκη του Παιωνίου, ένα από τα αριστουργήματα της αρχαίας ελληνικής πλαστικής και τον γλυπτό διάκοσμο του Ναού του Διός, ένα από τα ωραιότερα σύνολα που σώζονται από την αρχαία ελληνική τέχνη.

Επίσης οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν φεστιβάλ, όπως το Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας και το Alfios eco-festival, μπορούν να περιηγηθούν στο μαγικό φυσικό τοπίο του Αλφειού ποταμού, στους καταρράκτες της Νέδα, να απολαύσουν την παραλία του Κάτω Σαμικού η οποία απέχει μόνο 18km, καθώς επίσης και να επισκεφτούν τα φυσικά ιαματικά λουτρά Καϊάφα.

Οι λάτρεις των σπορ έχουν την δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν οργανωμένες αθλητικές εγκαταστάσεις, καθώς επίσης και να πάρουν μέρος σε άλλες αθλητικές δραστηριότητες όπως πεζοπορία, ποδηλασία, rafting, kayak και kite-surf.

Επιπλέον η Αρχαία Ολυμπία μπορεί να αποτελέσει την βάση εξόρμησης για άλλες περιοχές. Απέχει μόνο 33km από το λιμάνι του Κατακόλου, 30 km από το Ναό του Επικούρειου Απόλλωνα, 30 km από το Ναό της θεάς Αφροδίτης, 75 km από την Αρχαία Ιλιδα, 60km από το κάστρο Χλεμούτσι κ.α.

 Η Αρχαία Ολυμπία είναι ένας προσιτός προορισμός για όλους. Οι ξενοδόχοι της περιοχής προσφέρουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες και εγγυώνται άνετη παραμονή σε μια ήσυχη περιοχή σε πολύ ανταγωνιστικές τιμές.

Ένα είναι σίγουρο ότι η επίσκεψη σας στην Κοιλάδα των Θεών θα σας μείνει αξέχαστη.

Δημοσιευμένο στην Πελοπόννησος

Χάρτης

  • Τοποθεσία
    Τοποθεσία

Πολυμέσα

Επικοινωνία

Κοινωνική δικτύωση

Εγγραφείτε για τις νέες εκδρομές μας